2025 Dodge Charger EV maakt verrassend (gedeeltelijk) debuut

Written by: Francis

De huidige Dodge Charger is er één sinds 2011 op de markt, en twee waren een sedan. Dat gaat allemaal veranderen met de 2025 Dodge Charger EV-coupé, die eind dit jaar op de Amerikaanse markt zal verschijnen. De aanstaande Dodge Charger EV uit 2025 geeft het Charger-naamplaatje terug als een tweedeurscoupé, wat het de eerste vijf generaties vanaf 1966 was geweest.

Dodge plaatste vier foto’s van de komende Dodge Charger EV uit 2025 op X (voorheen Twitter) met het onderschrift: ‘Er zijn geen camera’s of opnameapparatuur toegestaan. Pre-productiemodel afgebeeld. Beschikbaarheid eind 2024.”

Voorvertoond door de Dodge Charger Daytona SRT elektrisch conceptlaten deze nieuwe foto’s een voertuig zien dat heel dicht bij het ontwerp van het concept lijkt te blijven. Hoewel er geen afbeeldingen van de achterkant zijn vrijgegeven, zien we dat de voorkant nog steeds de unieke voorspoiler van het concept heeft, ingebouwd in een oplichtende grille met het historische Fratzog-logo van Dodge. Als dit een indicatie is van hoe de rest van de Dodge Charger EV uit 2025 eruit zal zien, kun je verwachten dat de rest van het voertuig het concept ook nauwgezet zal volgen. Dat is maar goed ook, want het concept oogstte veel lof. De Dodge Charger EV 2025 zal bij de lancering ook een van de weinige EV-coupés zijn die op de markt verkrijgbaar zijn.

De komende Dodge Charger zal verkrijgbaar zijn met zowel elektrische als benzineaangedreven aandrijflijnen. We vermoeden dat we in de nabije toekomst meer van de aankomende Dodge Charger EV uit 2025 zullen zien.

Share This Article
Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *